World infancia
Image default
Health

Handelen in de zorg volgens de AVG

Handelen in de zorg volgens de AVG

Het beschermen van de persoonlijke gegevens van uw patiënten is een cruciaal onderdeel van het werkproces. Uw patiënten moeten erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met hun gegevens omgaat en dat deze niet zomaar door iedereen ingelezen kunnen worden, waardoor ook mensen die niets met deze gegevens te maken zouden mogen hebben ze in kunnen zien. De Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel afgekort tot AVG, ziet er daarom ook toe dat u zorgvuldig omgaat met deze gegevens.

Alles moet geregistreerd worden, maar deze registratie moet wel gedaan worden op de juiste manier. Daarom kunt u het beste gebruik maken van Vcare Connect. Het systeem van Vcare Connect is er speciaal op ingericht om persoons- en medische gegevens eenvoudig te distribueren en te verzenden, maar wel op een beveiligde manier zodat alleen de medisch specialisten die baat hebben bij deze gegevens ook bij de gegevens kunnen komen.

Voldoen aan de eisen

De AVG heeft belangrijke regels opgesteld wat betreft het werken met persoonsgegevens van patiënten. Zo moet u alles noteren wat met de behandeling te maken heeft gehad, registreren hoe de handelingen zijn verricht en deze gegevens moeten natuurlijk beveiligd zijn, zodat ze niet in verkeerde handen terecht kunnen komen. Al deze zaken lijken op het eerste oog een heel karwei om rekening mee te houden, maar door te werken met Vcare Connect is dit veel eenvoudiger dan u zou denken.

Vcare Connect is gespecialiseerd in het bellen en communiceren in de zorg en daarom is het systeem volledig ingericht om te voldoen aan de regels die door de AVG worden opgesteld. Werken met Vcare Connect houdt in dat u op de juiste manier de persoonsgegevens noteert en kunt raadplegen, zodat er geen enkel probleem hoeft te zijn voor het uitvoeren van de behandelingen op zowel locatie als in de eigen kliniek.

Alle wetten aan de juiste kant

De wetten die opgesteld zijn vanuit de AVG zijn bedoeld om patiënten te kunnen beschermen. Het is daarnaast niet de bedoeling dat de regels u en andere zorgverleners tegenwerken om de behandelingen te kunnen verrichten. Dit is ook niet het geval als u gebruik kunt maken van een systeem dat gericht is op de beide kanten van de medaille: u kunt uw werk op de juiste uitvoeren zonder dat de regels vanuit de AVG hierop bezwaar kunnen maken en de gegevens van uw patiënten zijn altijd veilig. Vcare Connect kijkt daarom expres naar hoe het hele proces op de juiste manier afgehandeld kan worden en zorgt er daarom voor dat alle gegevens op de juiste manier genoteerd kunnen worden.

Vcare connect conform AVG eisen voor de zorg

Met Vcare Connect zijn de regels en wetten waar de zorg AVG op controleert dat ze opgevolgd worden, eenvoudig op te volgen zonder dat u er eigenlijk iets van hoeft te merken tijdens de werkzaamheden. De behandelingen kunnen nog steeds zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden en er is genoeg ruimte om de administratieve zaken op een snelle en goede manier af te ronden. Als zorginstelling is het ook belangrijk dat u achter de schermen de zorg op de juiste manier aanpakt. Kies daarom ook voor Vcare Connect om uw behandelingen op de meest effectieve manier uit te kunnen voeren en dit alles binnen de richtlijnen die door de AVG in het leven zijn geroepen.

https://www.vcareconnect.nl/