World infancia
Image default
Energy

Koop je e-ketel nu bij elektrischeboiler.eu.

Koop je e-ketel nu bij elektrischeboiler.eu.

Ontzettend veel Nederlandse huishoudens hebben nog geen elektrische CV ketel simpelweg omdat ze nog aangesloten zijn op aardgas. 
Aardgas is een fossiele brandstof waarbij CO2 vrijkomt bij verbranding, dit heeft inmiddels geleid tot klimaatverandering. Om dit terug te dringen, zijn er op 28 juni 2019 in Parijs afspraken gemaakt met de EU om de CO2 uitstoot te terug te brengen tot een minimum. Dit is dus het zogenoemde klimaatakkoord.

De overheid heeft beslist dat Nederland voor 2050 helemaal klimaatneutraal moet zijn en we allemaal gebruik zullen moeten gaan maken van duurzame energiebronnen om te koken en het huis te verwarmen.

De politiek zet zich daarom hard in om vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht te stellen. Wanneer dit definitief is, zal het niet langer mogelijk zijn om na 2021 nog een gasgestookte CV-ketel te laten plaatsen. Er zijn al verscheidene alternatieven voor handen, waaronder dus de elektrische centrale verwarmingsketel. 

  

Wat is het verschil tussen een gasgestookte en elektrische CV-ketel?

Een CV-ketel is in bijna alle huishoudens het kloppend hart van het verwarmingssysteem.
De meeste woningen maken zoals gezegd nu, op dit moment gebruik van een CV-ketel welke gestookt is op aardgas.

Een CV-ketel verbrandt het aardgas en verwarmt zo het CV-water wat door de circulatiepomp naar de radiatoren of vloerverwarming wordt gepompt. 

Met de thermostaat regel je de temperatuur in de woning. Een CV-ketel op aardgas is aangesloten op een rookgasafvoerkanaal of schouw om de vrijgekomen rookgassen af te voeren. 
Een elektrische CV-ketel werkt, zoals de naam al zegt, op elektriciteit en biedt hiermee dus de mogelijkheid om voor de verwarming al gasloos te wonen. Een elektrische CV-ketel is veel veiliger omdat deze geen koolmonoxide (CO) produceert, er is geen rookgaskanaal nodig en je hebt geen pijpen op het dak, de e-ketel kan dus overal worden geplaatst. 

Een e-ketel is super stil, er is geen geluid van een ventilator zoals bij een gas ketel er geen geluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp alsook geen buitengeluid zoals bij een warmtepomp.

Met een elektrische ketel kun je gewoon water maken van wel 70°C. Dit is belangrijk voor veel woningen waar radiatoren aanwezig zijn en geen ‘laag temperatuur systeem’ zodat zo een e-ketel heel goed kan worden toegepast. Dit is anders dan bij een warmtepomp, waarbij een ‘laag temperatuur systeem’ echt de noodzaak is. Een elektrische CV slijt bijna niet, en is zo goed als onderhoudsvrij.

De allerbeste deal voor dit soort apparaten vind je op de website van elektrischeboiler.eu die al jaren elektrisch aangedreven aparatuur (ook elektrische boilers dus!) verkoopt en waar ze je ook bij kunnen staan bij het maken van de juiste keuzes voor jouw situatie.

Kijk maar gewoon eens een keer op hun overzichtelijke website en laat je verrassen door de zeer scherpe prijzen en het ruime assortiment.

elektrischeboiler.eu

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/