World infancia
Image default
Kids

Met plakfolie een kinderkamer re-stylen

Is je kind uitgekeken op zijn of haar slaapkamertje en wil je de kinderkamer re-stylen? Maak dan gebruik van Plakfolie! Het is namelijk helemaal niet nodig om meubels te vervangen, tenzij je kind natuurlijk van een peuterbed naar een eenpersoonsbed gaat…

Een kinderbureau dat niet mooi meer is kun je toch weer mooi maken door gebruik te maken van plakfolie! Hierbij kun je ervoor kiezen dat je kind zelf een print mag uitzoeken. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een keuze maken. Voor het bureau zelf kun je een folie kiezen met een leuk kleurtje. Bijvoorbeeld roze, gecombineerd met wit. De lades van het bureau kun je dan met glitterfolie beplakken.

Het beplakken van meubels met zelfklevend folie is bepaald niet moeilijk. Je moet eerst zorgen dat het object helemaal schoon is. Dus veeg alle stof eraf en zorg dat afdrukken van vette vingers niet meer zichtbaar zijn. Wil je over fineer heen plakken? Dan kun je direct je gang gaan. Wil je op mdf plakken? Dan moet je dit hout eerst voorbehandelen anders zal er niets aan blijven kleven.

Als je deze voorbereidingen hebt gedaan en een mooi plakfolie hebt uitgezocht, moet je het folie op maat snijden. Dit hoeft nog niet perfect te zijn. Want de meeste mensen doen dat pas op het laatst. Je haalt het papieren vel aan de achterkant van het plakplastic eraf en nu is het zaak om het folie heel mooi, strak en netjes op het meubel aan te brengen. Met behulp van een rakeltje kun je dit vaak netjes doen. Veeg luchtbellen direct glad. Maar doe alles met beleid en voorzichtig. Anders beschadig je het folie misschien. Zit het plakfolie netjes op zijn plek? Snij dan met een scherp mesje het overtollige folie weg.

En zo heb je van je oude meubels weer heel wat nieuws gemaakt. Zonder dat je daar heel veel budget voor hebt gebruikt!